Om kaders te bepalen en richting te geven zal de omgevingsvisie een belangrijk instrument zijn. De informatie waaruit de Omgevingsvisie wordt opgebouwd, bestaat uit: - DNA / ruimtelijke kwaliteiten van Arnhem; de elementen in de fysieke leefomgeving die Arnhem uniek maken.
- Opgaven, doelen en ambities: op basis van bestaande beleidsdoelen, ambities en opgaven, intern en extern opgehaald, stellen we de beleidskaarten samen. Dit combineren we met input vanuit de burgerparticipatie, input vanuit het iteratief proces regionaal en landelijk beleid en inzichten en verwachtingen over trends en ontwikkelingen.
- Kansen en dilemma's; op basis van de beleidskaarten zien we of en zo ja waar fysieke thema's elkaar versterken of tegenwerken in hun ruimteclaim.
Participatie Een afvaardiging van inwoners en professionele stakeholders wordt bij de verschillende processtappen betrokken in een adviserende rol. Onderzocht wordt of de raadswerkgroep participatie een rol kan spelen bij het participatieproces van de omgevingsvisie. De gemeenteraad stelt de Omgevingsvisie vast. In de voorbereiding wordt de raad periodiek geïnformeerd over de veranderingen door de Omgevingswet en over het proces naar Omgevingswet en omgevingsvisie toe. |